Gündüz Kuşağı Tarifleri

Adet Sancıları için çay

0

Civanperçemi rahim ve yumurtalık sağlığı açısından oldukça yararlı bir bitki. Kadın hastalıklarını tedavide çayını içmek, oturma banyosu yapmak veya yağıyla masaj gibi yöntemlerle faydalanılıyor.

Sarı kantaron da sakinleştirici özelliğiyle hem hafif şiddetteki depresyonlarda antidepresan olarak hem de sancılarda antienflamatuvar - ağrı kesici olarak etki göstermektedir. Bu iki özelliği sayesinde menapoz ve regl dönemindeki ruhsal değişimleri önler hem de regl sancılarının azalmasına yardımcı olur.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da regl dönemini daha rahat geçirmek için bu bitkilerin çayını ayrı ayrı veya bir arada olarak hazırlayabileceğimizi belirtiyor.

civanperçemi
 1 tutam civanperçemini 1 bardak kaynayan klorsuz suya ekleyin. Taze veya kurutulmuş olarak alabilirsiniz. Ağzını kapatıp 5-6 dakika bekleyin. Regl başlamadan 1 hafta önce sabah akşam birer bardak olmak üzere için. Reglin 3. gününe kadar içeceksiniz.

sarı kantaron

Yine 1 bardak suya yarım tutam sarı kantaron yarım tutam civanperçemi ile de hazırlayabilirsiniz. İkisinin karışımının bir zararı yoktur.  Ancak şeker eklemeden tüketmeniz gerekiyor, dilerseniz tatlandırıcı olarak stevia bitkisi kullanabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder