Gündüz Kuşağı Tarifleri

Hala Türk Kahvesi ile Peeling Yapmayan Var Mı?

2





Herhalde en son kalan bendim :). Alerjim olduğu için yüzüme farklı şeyler denemekten kaçınıyorum. Ancak kahve peelinginden çok memnun kaldım. 3 aydır kullanıyorum, düzenli aralıklarla değil, cildimi ne zaman pürüzlü hissedersem o zaman yapıyorum, hiçbir alerjik reaksiyon göstermedi.

Ben kuru kahve ile yapıyorum, ancak kahve telvelerini biriktirip buzdolabında saklayarak da ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz. Telve ile uygulayınca aynı etkiyi yaratmıyor bence, kuru kahve daha iyi bir arınma sağlıyor, telveyi ise ellerime uyguluyorum :).

Kahveyi sadece su ile biraz ıslatıp da uygulayabilirsiniz, dilerseniz jojoba, papatya, portakal/limon yağlarından çok az da damlatabilirsiniz. Yağlı bir cilde sahipseniz 1-2 damla yağ kullanmanız yeterli olacaktır. Yüzümde sivilce veya sivilce izleri olduğu zaman aloe vera (sarısabır) yağı damlatıyorum, iyileştirici etkisi etkili oluyor.

Tarif çok basit:
2 tatlı kaşığı kuru türk kahvesi
4-5 damla yağ
(jojoba yağı - iltihabı kurutur, akne tedavisinde etkilidir, cildin nem dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur.
portakal/limon yağı - cildi sıkılaştırır.
aloe vera yağı - antibakteriyeldir, yaraların iyileşmesini hızlandırır.)
3 tatlı kaşığı su

Kahveye önce yağları damlatıp karıştırın. Peeling yaptıktan sonraki hisse göre yağı azaltabilir veya birkaç damla arttırabilirsiniz. Daha fazla damlattığımda cildimde hafif yağlı bir tabaka bırakıyor ve bu hoşuma gitmiyor bu nedenle 4 damlayı geçmiyorum.

Sonra suyu birer kaşık birer kaşık ekleyip karıştırın. Telve gibi sulu olmasın, resimdeki gibi macun kıvamı iyi oluyor. Sonra cildinize ovalayarak uygulayın, maske gibi yüzde kalıyor bir süre böyle bekletebilirsiniz de.


Sonrasında yıkayın ve pürüzsüzlüğü hissedin :)

2 yorum : Leave Your Comments

  1. Aynı formülü biraz çoğaltarak ve içine doğal tuz katarak vücudunuza da uygulayabilirsiniz.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu denedim ama cildimi çok kuruttu, bir de çok kısa sürede uygulayıp hemen yıkamam gerekiyor çünkü kaşınmaya başlıyorum :/ tuzlu suya da alerjim var tuz ekleyince de benzer bir etki yarattı, o yüzden çok hoşlanmadım :/
      teşekkürler bilgi için :)

      Sil